Makyajlı ve Makyajsız Ciltte Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İnsanoğlu doğumuyla başlayan süreçte yaşamlar alanlarını belirler ve ona göre arzu ettiği hayatı yaşar veya yaşamak için mücadele verir.

Doğumla başlayan hayat mücadelesinde

Makyajsız Cilt:

Sabahleyin evden temiz bir ciltle çıkarız. Günlük hayatımızın akışı içerisindeki serbest radikaller (gaz, toz vs atıklar) cildimizin gözeneklerini kapamaktadır. Akşam eve geldiğimizde bu gözenekleri açmamız durumunda cildimiz kendini bulmakta zorlanmaktadır. Hele de uyku moduna geçtiğimizde bu gözenekler kapalı olduğu zaman cilt kendini yenileyememekte ve kusmalar yapmaktadır. İşte bu kusmalar akne, kırışıklık, siyah nokta vs. cilt bozukluklarını doğurmaktadır. Normal şarlarda vücut gece 10.00 -03.00 arasında kendini yenilemektedir. Cilt nefes almaması durumunda yenilememektedir.

Ondan dolayı cildimize önem göstermekte itina ile davranmaktan başka çaremiz yoktur.

Makyajlı Cilt:

Madolayonu ters çevirip makyaj yapılan cildi ele alacak olursak, Makyajlı cilt üzerine yapışan serbest radikallerle beraber cildi tamamen nefes almaz bir hale getirmektedir. Akşam belli bir saatten sonra makyaj atık yerine geçmektedir. Biz makyajımızı yüzümüzden çıkarırken çok dikkat etmemiz gerekir. Islak mendille silmek yanlıştır. Makyaj çamur olur. Gözenekleri tamamen tıkar. Sütler vs. tamamen makyajı çıkarmaz. Burada en iyi uygulanacak yöntem Acvit Cilt ve Makyaj temizleme jelidir. Yıkandığında ana cildinize sizleri kavuşturmaktadır.

Şayet makyajımızı temizlemeden uyursak veya yanlış teknikler uygularsak cildimizi uçurumun eşiğine itmiş oluruz. Çok kolay yaşlanmasını sağlarız.

Ondan dolayı ciltteki makyajımızı temizlemeye çok özen göstereceğiz. Makyaj yapmayabilirsek o cilt için daha sağlıklı olduğunun altını çizmek gerek.

Bunları yaptığımız sürece cildimiz çok bakımlı ve sağlıklı olacaktır.

Şayet cildimizde siyah noktalar oluşmuşsa işte o zaman da siyah nokta gidericiler, sivilce maskesi kullanmamız gerekmektedir.