Selülit nedir? Ne yapmak gerek?

Eğer selülit sizi rahatsız ederse, yalnız değilsiniz. Selülitlerden kurtulma veya en azından azalma arzumuz birçok tedavi seçeneğine yol açtı. Dışarıdaki bu kadar çok tedavi ile, ne işe yarayıp yarasanın ne işe yarayıp yarasayı bilmek zor olabilir.

Bunu öğrenmek için, dermatologlar araştırma çalışmaları yürütüyorlar. Araştırmanın bazı tedavilerin selülitleri daha az fark edilebilir hale getireceğini gösterdiğini bilmek sizi mutlu edeceksiniz – en azından bir süre. İşte en düşük seviye.

Araştırma çalışmalarına göre en iyi sonuçlar

Akustik dalga terapisi

Alt satır: Çalışmalar bunun selülit görünümünü azaltabileceğini göstermektedir. Bir azalma görmek için çeşitli tedavi seansları gereklidir.

Sübvansiyon

CellfinaTM olarak adlandırılan bu tıbbi prosedür. Dermatologunuzun, selüli görmemize neden olan cildin altındaki sert bantları parçalamak için cildin hemen altına bir iğne yerleştirmeyi içerir.

CellfinaTM’ın selülitle gördüğünüz cilt daldırmaya indirildiği gösterilmiştir. 232 hastayla yaptığı bir araştırmada, bunların yüzde 99’u sonuçlardan memnun olduklarını söyledi. Sonuçlar 2 yıl ve muhtemelen daha uzun sürebilir.

Vakum destekli hassas doku salınım

Bu aynı zamanda selülit görmemize neden olan zorlu bantları da parçalar. Bu işlem sırasında dermatologunuz sert bantları kesmek için küçük bıçaklar içeren bir cihaz kullanacaktır. Bantlar kesildikten sonra, doku, batıran cildi doldurmak ve ortadan kaldırmak için yukarı doğru hareket eder.

Alt satır: Bu selülit azaltmak için etkili bir tedavi olabilir. Küçük bir çalışma, bu tedaviyi alan birçok hastanın 3 yıla kadar daha az selülit olduğunu göstermektedir. Söylenmek için çok erken, ancak sonuçlar daha da uzun sürebilir.

Selülit yağdan farklıdır

Selülit yağdan farklıdır. Yağı etkili bir şekilde çıkarabilen tedavi genellikle selülit üzerinde hiçbir etkiye sahip yoktur.

Kilo kaybı

Alt satır: Ekstra ağırlık selülitleri daha görünür hale getirebilir. Bazı insanlar için kilo verme ve sağlıklı bir kiloda kalmak, gördükleri selülit miktarını azaltır. Bununla birlikte, kilo verirken gevşek cilt geliştirirseniz, selülit daha belirgin hale gelebilir.

Egzersiz

Alt satır: Daha fazla kas sahibi olmak cildinizin daha pürüzsüz ve daha sıkı görünmesini sağlar. Yağı kas ile değiştirmek de selülitleri daha az fark edilebilir hale getirebilir.

Tedavinin işe çalışabileceğine dair kanıtlar

Karyoksiterapi

Bu tıbbi prosedür sırasında, karbondioksit (CO2) gazı cildin hemen altına yerleştirilir. CO2, ölümcül olabilenden karbon monoksitten farklıdır. Karbonditerapiden kaynaklanan olası yan etkiler, tedavi sırasında rahatsızlık ve geçici morartmadır.

Alt satır: Erken çalışmalar kadınların daha az selülit görebileceğini göstermektedir. Bir çalışmada, 10 kadın 8 tedavi aldı. Bu tedavilerden sonra, araştırmacılar kadınların biraz daha az selülit olduğunu buldular.

Kremler ve losyonlar

Alt satır: Araştırmacılar, bazı kremlerin ve losyonların selülit üzerinde bir etkisi olabileceğini bulmuşlardır.

Selülit krem uygulanan kadın

Selülit kreminden veya losyondan dökünmekten kaçınmak için küçük bir alanda testin. 48 saat içinde cilt reaksiyonundan yararlanamıyorsanız, ürünün daha fazlasını kullanabilirsiniz.

Kafein içeren ürünler hücreleri susuz kalabilir, bu da selülit daha az belirgin hale getirebilir. Sonuçları korumak için ürünü her gün uygulamanız gerekir.

% 0.3 retinol içeren bir ürünün de selülit üzerinde bir etkisi olabilir. Bunu kullanan bazı kadınlar biraz daha az selülit gördüklerini söylüyor. Retinol cildi kalınlaştırmaya yardımcı olabilir, bu da ne kadar selülit gördüğünüzü azaltabilir. Retinol size yardımcı olup olamayacağınızı bilmeden önce, ürünü 6 ay veya muhtemelen daha uzun süre uygulamanız gerekir.

Bir selülit krem veya losyon denemekle ilgileniyorsanız, önce küçük bir alanda test etmeye yardımcı olur. Bazı insanlar alerjik cilt reaksiyonları geçirir.

Küçük bir alanda test de önemlidir, çünkü insanların aminophyllin içeren bir ürün kullanırken endişeli oldukları veya yarış kalbine sahip olduklarına dair raporlar vardır. Astım inhaleri kullanan insanlar kesinlikle aminofil içeren herhangi bir ürünü kullanmakla kaçınmak isterler. Onu içeren bir krem bile nefes alma sorunlarına neden olabilir.

Alt satır: Çalışma sonuçları değişir. Bazı çalışmalar, enermoloji alan kadınlar ile olmayanlar arasında selülitte bir fark bulunmadı. Diğer çalışmalar, onu alan kadınların gözle görülür bir azalmaya vardığını göstermektedir. Ancak bu sonuçlar geçiciydi.

Sonuçları görürseniz, sonuçları görmeye devam etmek için tedavilere devam etmek zorunda olduğunuz görülüyor. Selülit, tedaviyi durdurdu.

Lonithermie selülit azaltma tedavi

Bu spa tedaviyi seçerseniz, selülit yosun veya kil ile ve bazen her ikisinin bir karışımı ile kaplar. Sonraki, elektrotlar bölgeye bağlanır. Teknisyen odadan çıkmadan önce, alan plastiğe sarılacak. Tedavi sırasında, hafif bir elektrik akımı hissedeceksiniz. Bazı insanlar akımın acı verici veya tatsız hissettiğini söylüyor.

Bu tedavinin tedavi alanının boyutunu azalttı ve bu da selülit görünümünü azaltabileceği söylenir.

Alt satır: Bağımsız yayınlanmış çalışmalar olmadan, bunun işe yarayıp yaraşmadıklarını bilmek zor. Bazı insanlar derilerinin daha tonlanmış hissettiğini söylüyor, ancak yine de selülit görüyorlar. Diğerleri ise herhangi bir fark fark etmediklerini söylüyor. Sonuç görürseniz, sadece 12 ila 18 saat süreceklerdir.

Radyofresency

Bu, selülitleri ısıtır. FDA onaylı bir cihaz, selülit hedeflemek için radyofreksili bir lazer, emdir ve masaj ile birleştirir.

Alt satır: Son çalışmalar, bazı hastaların biraz daha az selülit görmeleri gerektiğini göstermektedir. Bununla birlikte, bu sonuç kısa ömürlüdür ve bu ufak değişikliği görmek için çeşitli tedaviler gereklidir.

Tedaviden sonra, morslar yaygındır. Bunlar zamanla kaybolun.

Bu çalışmaların olup çalışmalarını söylemek için çok erken

Lazer destekli liposuction

Liposuction, az miktarda yağın çıkarılması için iyi çalışan invaziv bir tıbbi prosedürdür.

Alt satır: Liposuction istenmeyen yağı çok etkili bir şekilde çıkarabilirken, selülitden kurtulmak için önerilmez. Bu danjı daha belirgin hale getirebilir.

Bununla birlikte, liposuctiona lazer tedavisi eklemek, selülitden kurtulmaya yardımcı olabilir. Lazer destekli liposuctionun etkili olup olduğunu söylemek için çok erken.

Ultrason

Ultrasonik lipossculpting adı verilen bir teknik, yağları hedef ve yok eden non-invaziv bir prosedürdür.

Alt satır: Ultrasülin tek başına selülitleri azaltabileceğine dair bir kanıt yoktur. Bununla birlikte, başka bir selülit tedavisi ile birleştirildiğinde, ultrason selülit görünümünü azaltabilir. Etkili olup olmayacağını söylemek için çok erken. Daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

Mezoterapi

Bu işlem sırasında, selülitli alanlarda bir dizi enjeksiyon alırsınız. Bölgeye kafein, hormonlar, enzimler ve bitkisel özler de dahil olmak üzere farklı maddeler enjekte edilir. Her uygulayıcı benzersiz bir bileşen karışımı kullandığı için, bileşenlerin neyin etkili olduğunu bilmenin bir yolu yoktur.

Alt satır: Çok az çalışma bunun işe yara olduğunu göstermektedir. Yan etkiler yaygındır ve kızartma ve şişlik, cildin altındaki hassas toplar, enfeksiyon, alerjik cilt reaksiyonları ve cilt değişikliklerini içerir.

Takviyeler

Bazı insanlar kafein, üzüm çekirdeği özü veya gingko biloba gibi bileşenler içeren takviyeleri almanın selülitleri azaltabileceğini söylüyor.

Alt satır: Herhangi bir takviyenin selülit azaltabileceğine dair bir kanıt yoktur.

Bir dermatolog sizin için neyin doğru olduğuna karar vermenize yardımcı olabilir

Herhangi bir kozmetik (tıplada gerekli olmayan) tedaviye sahip olmadan önce, durumu anlayan ve tedavi eden bir doktora danışmak her zaman en iyisidir. Sonuçlarınız, tedaviyi gerçekleştireni yapan kişinin becerisine ve deneyimine bağlıdır.

Dermatologlar cilt uzmanı, bu yüzden cildin ve altında yatanları anlıyorlar. Selülit tedavisi sunan bir dermatolog, hangi tedavinin sizin için en etkili olabileceğine karar vermenize ve sorularınızı yanıtlatmanıza yardımcı olabilir.