Erken cilt yaşlanması nasıl önlenebilir

İnsanlar yaşlaştıkça, daha ince, daha kuru cilt ve kırışıklıklarda ve diğer yaşlanma belirtilerinde bir artış yaşamak doğaldır. Bununla birlikte, çevreniz ve yaşam tarzı seçimleriniz bazen cildinizin erken yaşlanmasının neden olabilir. Erken cilt yaşlanmayı önlemek için, tahta sertifikalı dermatologlar bu basit ipuçlarını takip etmenizi önerir.

Erken yaşlanmayı önlemenin 11 yolu

Güneş, cildimizi erken yaşlanmada önemli bir rol oynar. Bunu yaptığımız diğer şeyler de cildimizi doğal olarak olduğundan daha hızlı yaşlanabilir. Hastalarının erken cilt yaşlanmayı önlemelerine yardımcı olmak için, dermatologlar hastalarına aşağıdaki ipuçlarını sunar.

Cildinizi her gün güneşten koruyun. İster sahilde bir gün geçirmek ister ayak işleri yürütün, güneş koruması esastır. Cildinizi gölge arayarak, hafif ve uzun kollu bir gömlek, pantolon, geniş kenarlı bir şapka ve UV korumasına dayanıklı güneş gözlükleri gibi güneş koruyucu kıyafetlerle örterek ve geniş spektrumlu, SPF 30 (veya daha yüksek) ve suya dayanıklı güneş kremi kullanarak koruyabilirsiniz. Giysilerle kaplı olmayan tüm cilde her gün güneş kremi uygulamanız gerekir. Daha etkili koruma için ultraviyole koruma faktörü (UPF) etiketi ile giysi arayın.

Bronzlaşmak yerine kendini bronzlaştırıcı uygulayın. Ne zaman bronz olsan, cildinizi erken yaşta yaşlarsınız. Bu, güneşten bir bronzluk, bir bronzlaşma yatağı veya diğer kapalı bronzlaşma ekipmanlarından bir bronzluk elde ederseniz geçerlidir. Hepsi, cildinizin ne kadar hızlı yaşlarını hızlandıran zararlı UV ışınları yayar.

Sigara içerseniz, dur. Sigara içmek, cildin ne kadar hızlı yaşlarını hızlandırırlar. Kırışıklıkları ve donuk, soluk bir tene neden olur.

Tekrarlayan yüz ifadelerinden kaçının. Yüz ifadesi yaptığınızda altta yatan kasları kastırırsınız. Uzun yıllar boyunca aynı kaslara defalarca kasıldığında, bu çizgiler kalıcı hale gelirse. Güneş gözlüğü takmak, gözlemenin neden olduğundan kaynaklanan çizgileri azaltmaya yardımcı olabilir.

Sağlıklı, dengeli bir diyet yiyin. Birkaç çalışmadan gelen bulgular, bol miktarda taze meyve ve sebze yemenin, erken cilt yaşlanmaya yol açan hasarı önlemeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Araştırma çalışmalarından gelen bulgular, çok fazla şeker veya diğer rafine karbonhidrat içeren bir diyetin yaşlanmayı hızlandırabileceğini de göstermektedir.

Alkolü kes. Alkol ciltte kabadır. Cildi susuzlar ve zamanla deriye zarar verebilir. Bu bizi daha yaşlı gösteriyor olabilir.

Haftanın çoğu günü egzersiz yapın. Birkaç çalışmadan gelen bulgular, ılımlı egzersizin dolaşımı iyileştirebileceğini ve bağışıklık sistemini artırabileceğini göstermektedir. Bu, sırayla, cilde daha genler dolu bir görünüm kazandırabilir.

Cildinizi nazikçe temizleyin. Cildinizi temiz ovmak cildinizi tahriş edebilir. Cildinizi sinirle temizlemek cilt yaşlanmayı hızlandırır. Nazik yıkama, cildinizi tahriş etmeden kirliliği, makyajı ve diğer maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olur.

Yüzünüzü günde iki kez ve ağır terledikten sonra yıkayın. Terleme, özellikle bir şapka veya kask takarken cildi tahriş eder, bu nedenle terledikten sonra cildinizi mümkün olan en kısa sürede yıkamak istersiniz.

Her gün yüz nemlendirici uygulayın. Acvit Cilt Yenileyici ve Nemlendirici cildimizdeki suyu yakalar ve daha genç bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur.

İşe yaramayan cilt bakım ürünlerini kullanmayın. Cildiniz yanağında veya sokmak olduğunda, cildinizin tahriş olduğu anlamına gelir. Cildinizi sinirlendirir, daha yaşlı görünmesini sağlayabilir.

Fayda sağlamak için asla geç olmadı

Zaten erken cilt yaşlanma belirtileri olan insanlar bile yaşam tarzı değişiklikleri yapmaktan yararlanabilir. Cildinizi güneşten koruyarak, hasarın bir kısmını ona verme şansı verirsiniz. Duran sigara kullananlar genellikle ciltlerinin daha sağlıklı göründüğünü fark ederler.

Yaşlanmamış cilt belirtileri sizi rahatsız ederse, bir dermatologa görünmek isteyebilirsiniz. Kırışıklıkları yumuşatmak, cildi sıkılaştırmak ve birinin cildini iyileştirmek için yeni tedaviler ve daha az istilacı prosedürler birçok insana genç görünümlü ciltler veriyor.

Menopoz sırasında cildinize nasıl bakılır?

Belli bir dönemden sonra başlayan resmen başlayan menopoz, cilt ve saçta bazı gözle görülür değişiklikler getirebilir. Ancak, doğru bakımla, bu etkileri azaltabilirsiniz.

Menopoz sırasında cildinize bakmak için, bilinçli tüketici olmanız gerekmektedir.

Son döneminizden bir yıl sonra resmen başlayan menopoz, cildinizde ve saçınızda bazı belirgin değişiklikler getirebilir. Hormon seviyeleri düştükçe, cildiniz kuru, gevşek ve ince hale gelebilir. Yüzünüzde daha fazla saç ve daha az saç dikkat edebilirsiniz.

Doğru bakımla, bu etkileri azaltabilirsiniz. Dermatologların ve uzmanların önerdiği şey şu.

Yaş lekeleri ve güneşe zarar görmüş cildin diğer belirtileri

Güneş koruması olmadan güneşte bolca zaman geçirdiyseniz, muhtemelen etkilerini şimdi göreceksiniz. Yaş lekeleri ve daha geniş koyu cilt alanları yüzünüzde, ellerinizde, boynunda, kollarında veya göğsünüzde görünebilir.

Cilt kanseri ve kanser öncesi cilt büyümeleri de daha yaygın hale geldi.

Banyo aynasında kendine bakan olgun bir kadının görüntüsü

Menopozda meydana olan cildinizdeki ve saçınızdaki değişiklikler hakkında bir şeyler yapabilirsiniz.

Ne yapabilirsiniz

Cildinizi korumak için, şunları yapmak istersiniz:

Dış mekâna gitmeden önce her gün güneş kremi uygulayın. Cildinize ihtiyaç duyduğu korumayı vermek için SPF 30 veya daha yüksek geniş spektrumlu bir güneş kremi kullanın. Giyimlerin kapsamayacağı tüm cilde uygulayın.

Bu, yaş lekelerinin solmaya, yeni lekelerin oluşmasına yardımcı olabilir.

İnceltin derisi azaltabilirsiniz. İşte nasıl:

SPF’ye her gün 30 veya daha yüksek geniş bir spektrum güneş kremi uygulayın. Bu, cildinizi kalınlaştırmaya yaslanamazken, daha fazla incelmeye engel olabilir. Güneş kremi yüzünüze, ellerinize, boynunuza ve kıyafetlerinizin kaplayacağı diğer alanlarınıza uygulamak istersiniz. Ve bunu her gün yapmak istiyorsun, kışın bile.

Tedavi seçenekleri hakkında bir dermatoloğa danışın. Bir dermatolog sizin için neyin işe yakışabileceği konusunda dürüst olacaktır. Bazı insanlar için, bir retinol kremi yardımcı olabilir. Lazer tedavisi başka bir seçenek olabilir.

Kuru cilt

Menopozda, cilt su tutma yeteneğini kaybeder, böylece cilt oldukça kuruyabilir. Bu, hava kuru olduğunda özellikle dikkat çekici olabilir.

Ne yapabilirsiniz

Aşağıdakiler kuru cilt ile mücadeleye yardımcı olabilir:

Sabun yerine hafif bir temizleyici ile yıkayın. Olgun ciltler için sabun çok kurutucu olabilir. Ve kesinlikle deodorant barlarını atlamak istiyorsun.

Banyodan sonra ve cildiniz kuru hissettiği gün boyunca nemlendirme uygulayın. hyalıronik asit veya gliserinli bir nemlendirme özellikle yardımcı olabilir.

Cildiniz hala kuru hissediyorsa dermatoloğunuza bakın. Eksfoliasyon veya mikrodermabrazyon yardımcı olabilir, ancak bunlardan birini denemeden önce dermatoloğunuzu görmek istersiniz. Menopozda, cilt daha ince olur ve bunlardan birini evde denemek yarardan çok zarara neden olabilir.

Yüz kılları

Kadın hormonlarının seviyeleri düştükçe, çenenizin altında ve çene hattınız boyunca veya dudağınızın üstünde istenmeyen saçlar görebilirsiniz.

Ne yapabilirsiniz

Balmumu bir seçenek olabilir. Cildiniz ağda için çok ince hale gelirse, cildiniz yırtılabilir ve kanama yapabilir. İstenmeyen saçları çıkarmak için şunları yapmak isteyeceksiniz:

Cilt ve kırışıklar

Menopozda, cilt hızla kolajen kaybeder. Çalışmalar, kadınların cildinin menopozun ilk beş yılında kolajeninin yaklaşık% 30’ını kaybettiğini göstermektedir. Bundan sonra düşüş daha kademelidir. Kadınlar önümüzdeki 20 yıl boyunca kolajenlerinin yaklaşık yüzde 2’sini kaybediyorlar.

Kollojen azaldıkça, cildimiz sıkılığını kaybeder ve sarkmaya başlar. – Jowls ortaya çıkıyor. Dardan burnun ucundan ağız köşelerine kadar kalıcı çizgiler akıyor. Eskiden sadece bir gülümsemeyle veya kaş çatan görünen kırışıklıklar her zaman görünür hale.

Daha sonra, burun ucu düşer. Gözlerinin altında keseler görebilirsiniz.

Büyük gözenekler de cilt sıkılığı eksikliğine bağlı.

Ne yapabilirsiniz

Sarkın cilder veya kırışıklıkları sizi rahatsız ederse:

Cildinizi güneşten koruyun. Bu, görünür kırışıklıkları azaltabilir ve yeni kırışıklıkları önleyebilir.

Kırışıklıkları tedavi etmenin başka yollarını bulacaksınız, Kırışık ilaçlar.

Retinol veya peptid içeren bir cilt bakım ürünü kullanmayı düşünün. Bu bileşenler cildinizde kolajeni artırabilir.

Sivilceler ve diğer akne türleri

Kadın hormonlarının seviyeleri menopozdan önce ve sırasında düştükçe, bazı kadınlar genç benzeri akne geliştirir.

Ne yapabilirsiniz

Bir kadının cildi daha ince ve kuru olduğu için, genç akne için tedaviler genellikle çok serttir. Dermatologlar size şunları önermektedir:

Salisilik asit içeren bir temizleyici ile akne eğilimli cildi yıkayın. Bu, gözenekleri tıkanmasına yardımcı olur.

Cildinizi kurutan akne ürünlerinden kaçının. Cildinizi kurutmak akne daha da kötüleştirebilir.

Akne kontrol altına alınamıyorsanız dermatoloji randevusunuz yapın. Hormonal bir tedavi gerekli olabilir.

Sivilceler için cilt bakım tüyosu

Dökülen ve kolayca tahriş olmuş cilt

Yaklaşık 50 civarı, cildimizin pH seviyesi değişir. Bu değişiklikle, cilt daha hassas hale gelir ve kadınların kolayca tahriş olmuş cilt geliştirme olasılığı daha yüksektir.

Egzama veya rosacea gibi mevcut bir cilt rahatsızlığınız varsa, bu daha da kötüleşebilir.

Ne yapabilirsiniz

Bu değişikliklerden herhangi birini fark ederseniz, şunları yapmalısınız:

Kokusuz bir nemlendirici kullanın. Bu da tahrişi azaltabilir.

Yaşlanma belirtileri nasıl azaltabiliriz?

Dermatologların bu ipuçlarını takip ederek yaşlanma belirtilerini azaltın.

Her gün güneş kremi giyin. Güneş ışınları yaşlanma belirtilerini hızlandırabildiği için, geniş spektrumlu koruma sağlayan 50 SPF’ye sahip bir güneş kremi veya yüz nemlendirişi kullanın. Giyim ile kaplı olmayan tüm cilde güneş kremi uyguladığınızdan emin olun.

– Bronzlaşmayı. Güneşten veya bronzlaşma yatağından bronzlaşmak, yaşlanmayı hızlandırabilen, kırışıklıkları, yaş lekelerine, lekeli bir tene ve hatta cilt kanserine neden olan zararlı UV ışınlarına maruz bırakır.

– Otlama, bazı ince çizgilerin görünümünü azaltmaya yardımcı olabileni ve cildinizin daha parlak ve daha genç görünmesini sağlayabilir.

Test ürünleri. “Hipoallerjenik” olarak etiketlenmiş olanları bile test edin. Test etmek için, iç kulakta iki kez iç kolunuzdan az miktarda 4 ila 5 gün boyunca. Tepkiniz yoksa yüzünüze başvurmanız güvenlidir.

Aktif maddeler çok fazla kullanıldığında iyiden daha fazla zarar verebilir. Yönlendirilmiş daha fazla uygulamak tıkanmış gözenekler, lekeli bir tene veya diğer istenmeyen etkilere neden olabilir.

Bir dermatolog tarafından reçete edilmezden sokan veya yanan ürünleri kullanmayı bırakın. Cildin tıkanmak, yaşlanma belirtilerini daha belirgin hale getirir.

Ürün sayısını sınırlayın. Cildinizde çok fazla ürün, özellikle birden fazla yaşlanma karşıtı ürün kullanmak, cildi tahriş etme eğilimindedir. Bu genellikle yaşlanma belirtilerini daha belirgin hale getirir.

Bilinçli tüketici olup, akıllı alışveriş yapın. İnsanlar genellikle bir ürünün o kadar pahalı olduğunu düşünürler, o kadar etkili olacaktır. Bu her zaman böyle değildir. Yerel mağazalarınızın cilt bakımı koridorlarında çok etkili, uygun fiyatlı ürünler vardır.

Ürünü çalışmak için zaman verin. Bir nemlendirici hemen ince hatları doldurabilirken, çoğu ürünün çalışması en az altı hafta sürer. Bazen üç ay sürebilir.